1 november 2019
Egon Claessen
5 tips om die oude gewoontes écht te doorbreken!

5 tips om die oude gewoontes écht te doorbreken!

 

Het is weer november! Je had jezelf na de zomervakantie nog toegesproken en wilde echt af van dat buikje. In het begin ging het de goede kant op. Je was driftig bezig met je voeding (eventueel erbij sporten) maar toch ontbrak het aan doorzettingsvermogen zoals je zelf zegt. Je hebt de ‘gezonde’ leefstijl even kunnen volhouden maar toch val je weer terug in je oude gewoontes. Hoe komt het dat je die échte verandering steeds weer voor je uitschuift?

 1.     Kom uit je comfortzone!

Waarom zou ik het mezelf zo moeilijk maken? Waarom zou ik een nieuwe weg inslaan? Als ik nu de verandering opzoek kan ik dan wel blijven leven zoals ik nu leef? Allerlei vragen die je jezelf stelt omdat je de controle over je toekomst wilt houden. Controle over de toekomst is een vaag iets want daar voel jij je veilig bij. Denk eens na over de voordelen van verandering? Wat heb je eigenlijk te verliezen als je buiten je comfortzone stapt?  

 2.     Geloof in jezelf!

Mooi als anderen veranderen maar ik kan dat toch niet. Waarom zou ik beginnen als ik het toch niet kan volhouden? Je hebt het gevoel dat jij niet goed genoeg bent dus ga je voor de gemakkelijke weg door er helemaal niet aan te beginnen. Door de verandering uit te stellen gaat er niks gebeuren en voel je nooit hoe het is om je energieker te voelen. 

 3.     Accepteer dat je niet alles perfect kunt doen!

Je weet heel goed wat er steeds fout gaat maar krijgt het niet voor elkaar om het anders te doen. Als je ervoor gaat moet alles goed oftewel perfect gaan. Door zo te denken ga je jezelf veel druk opleggen. Hierdoor kun je gevoelsmatig alleen maar falen. Ik verklap je dat het niet altijd verloopt zoals je wilt, maar falen gaat je verder helpen naar een manier die voor jou werkt op de lange termijn!

 4.     Leer jezelf positief te beïnvloeden!

Ik ben een Bourgondiër, ik ben meer van het zoet dan hartig, na een koekje kan ik niet stoppen en moet de rol op. Dit zijn enkele voorbeelden van jezelf gedrag aanpraten. Door dit vaak genoeg tegen jezelf te zeggen ga je hierin geloven. Dit zijn voorbeelden waarin je jezelf negatief beïnvloedt. Hoe zou je dit kunnen omdraaien naar jezelf positief beïnvloeden? Heb je daar al eens over nagedacht?

 5.     Je kan niet alles alleen!

Hulp vragen is geen teken van zwakte maar laat juist zien dat je bereid bent om te veranderen. Die bereidheid om te veranderen ligt dus echt bij jou. Wacht jij op dat zetje in de rug of die kortingsactie om te starten bij Fitnet? Helaas die gaat er niet komen. De bal ligt nu bij jou. Stuur jij dat berichtje, mailtje of loop je bij ons binnen dan staat ons team van professionals klaar om je écht te helpen!  

Succes met het doorbreken van die oude gewoontes en heb je hier hulp bij nodig of zijn er andere vragen?

Stuur een mailtje naar: info@yourfitnet.nl

            óf

Stuur een appje naar: 0640795973

            óf

Kijk op onze website: www.fit-net.nl