2 november 2017
Egon Claessen
Afvallen én je resultaat behouden… Hoe dan?

In de blog 'een snelle oplossing om dat buikje weg te krijgen' heb je kunnen lezen dat de snelle oplossing niet oplost. Bij Fitnet gaan we opzoek naar dé manier die voor jou werkt voor de lange termijn. Dit zodat je een levensstijl vindt die bij jou past.

Vraag jezelf af: waarom wil ik afvallen?

Er zijn vele redenen om slanker te worden maar waarom wil je dat? Wil je een bepaald getal op de weegschaal zien? Is het omdat je partner vindt dat je moet afvallen? Of zijn je vriendinnen goed afgevallen en kun je nu niet achterblijven? Vraag jezelf dan af: Zijn dit wel de juiste redenen om te gaan afvallen? 

Zou je liever meer energie willen hebben gedurende de dag? Wil je jezelf weer met trots in de spiegel bekijken? Of zou je liever krachtiger in het leven staan in een lijf waar je tevreden mee bent? Dat zijn betere redenen die niets met een getalletje of mening van anderen te maken hebben. 

De weegschaal

Dat de kans op gezondheidsproblemen groter is als je gewicht (te) hoog is hoeven we je niet uit te leggen. Dat je door een (te) hoog lichaamsgewicht je niet op het gemak voelt en bepaalde kleding niet aankunt is natuurlijk niet wat je wilt. Dit relateer je snel aan dat getalletje op de weegschaal. Bij Fitnet zijn we van mening dat je lichaamsgewicht meten geen goede manier is om je voortgang te meten.  

De basis

Heb je een gegronde reden om af te vallen en wil je dit voor de lange termijn dan is de energiebalans leidend. Om af te vallen dien je over een langere periode meer energie moeten verbruiken dan innemen. De energiebalans is de balans tussen je inname en verbruik. Wil je dus afvallen heb je een calorietekort nodig. Wetenschappelijk gezien is dit heel simpel maar in de praktijk brengt dit meer met zich mee. Je kunt je verbruik verhogen door meer te gaan bewegen. Dat is prima maar niet efficiënt. Het is namelijk efficiënter om je inname te verlagen. Simpel gezegd ‘minder eten’! Dat is natuurlijk heel kort door de bocht maar hoe weet je nu wat bij jou past? Bij Fitnet maken we gebruik van een systeem waar je inzicht krijgt in je energieverbruik, energieinname en hoe dit is opgebouwd. Wij bepalen niet welke voeding je moet eten maar gaan je leren hoe je inzicht krijgt in je eigen energiebalans. Geen dagmenu’s of lijstjes van producten die goed of fout zijn. We geven je wel de richtlijnen zodat jij gaat leren waarom je iets doet. 

Leefstijl

Afvallen gaat niet alleen om ‘minder eten’. Hier komen veel factoren bij zoals invloeden uit je omgeving en wat als het resultaat tegenvalt? Het is daarbij van belang dat als je een verandering hebt bereikt je dit in de toekomst wilt vasthouden. Om dit te bereiken is het van cruciaal belang om ook naar je gedragingen en gewoontes te kijken. Daar waar nodig dien je aanpassingen door te voeren. Bij Fitnet maken we gebruik van de fitnetacademy. Hierin gaan we je stap voor stap leren hoe het voor jou werkt. Door opdrachten te maken en informatie te krijgen over allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op jouw gedrag ga je aan de slag om die verandering voor de lange termijn te maken.

Het vormen van je lichaam

Op je voeding letten en je gedrag in kaart brengen gaat je al een heel eind op weg helpen. Zoals je weet is bewegen een belangrijke pijler om het plaatje compleet te maken. Bewegen heeft vele voordelen maar moet leuk zijn en een toegevoegde waarde hebben op je proces. Door ons systeem kunnen we je op afstand adviseren en ondersteunen in het bewegen. Hierdoor weet jij wat er te doen staat indien je verantwoord aan de slag wilt gaan. Hierbij is je persoonlijke situatie ons uitgangspunt van het advies. 

Begeleiding door professionals

Ga voor het beste en creëer een vangnet daar waar nodig is. Je buurvrouw die eens een boek heeft gelezen en daarmee haar manier heeft gevonden die voor haar werkt is geen professional. Ook die kerel wat elke dag in de sportschool aan de gewichten hangt is geen professional. Zij weten vaak wat voor hen werkt maar dit wil niet zeggen dat het voor jou werkt. Elke health counselor binnen Fitnet heeft een gedegen studie gevolgd en is elke dag bezig met het verbeteren van zijn coaching. Bij Fitnet krijg je de mogelijk om je counselor elke dag je vraag te sturen. Deze coach kijkt mee over je schouder en stuurt bij daar waar nodig. Dit zorgt voor een stok achter de deur waarmee jij stap voor stap aan jezelf kunt werken. 

Tot slot

Ga dus opzoek naar de manier die voor jou werkt voor de lange termijn en geniet van het proces! Wil je dit met begeleiding van professionals? Meld je aan via onze site of stel je vraag onderaan de website.