24 juni 2017
Team Fitnet
De reis van: Ronald Bainczyk

Ronald (42), heeft jarenlang een ongezonde levensstijl gehad. 8 weken geleden begon zijn reis naar een gezonder leven door zich aan te melden bij Fitnet. We volgen Ronald tijdens dit proces en vroegen hem, hoe deze eerste weken zijn vergaan. 

Ronald, wat is voor jou het moment geweest dat je dacht: ‘Nu is het is genoeg geweest, ik ga me aanmelden bij Fitnet’?
Ik heb echt jarenlang een zeer ongezonde levensstijl had. Ik bewoog vrijwel niet en had zwaar overgewicht. Ik heb wel een tijdje gezonder geleefd door te gaan sporten maar dit verwaterde snel. Ik dacht dat ik het wel alleen kon, maar dat bleek niet.. Ineens woog ik 130 kg. Daarmee was ik doodongelukkig. Bewegen was me teveel, eten smaakte me eigenlijk niet meer maar toch at ik door.. Als ik mezelf in de spiegel zag, was ik teleurgesteld in mezelf. Die periode deed me veel pijn..

Via mijn werk kwam ik met Elvira, mijn huidige coach, in aanraking. Ik had al lang, bij iedere sportschool of voedingscoach naar binnen kunnen lopen, maar dit kwam op mijn pad en sprak mij aan. Ik zag wat Fitnet met hun klanten deden, die persoonlijke begeleiding deed mij goed en ik dacht: ‘Ik doe het gewoon!’. Ik koos voor Groupcounseling omdat ik van mezelf wist dat ik die stok achter de deur nodig had. Vanaf moment één wist ik, dit past mij bij. Ik was hier precies naar op zoek!

Wat is je doelstelling?
Mijn doel is dat ik fit en gezond door het leven kan gaan! Ik wil dat beweging en een gezond voedingspatroon een gewoonte gaat worden. Ik wil mezelf niet gaan straffen maar juist plezier hebben in eten en beweging! Momenteel merk ik dat gezonder leven mij een gelukkig en tevreden gevoel geeft!

Daarnaast heb ik ook nog een andere bijzondere droom: Limburgs Mooiste fietsen! Jarenlang heb ik heb ik deze droom gekoesterd om dit samen met mijn vader te doen. Helaas leeft mijn vader nu niet meer. Nu wil ik dit gaan doen als eerbetoon aan hem! Het enige wat ik namelijk denk als ik die fietsers zie zwoegen is: ‘Dat wil ik ook!’

Wat spreekt je aan, aan de methode van Fitnet?
Simpel: De goede coaching, handvaten die ik krijg aangereikt en de professionaliteit van jullie! Wat Fitnet zo sterkt maakt is, dat ik nu echt leer toepassen wat ik eigenlijk stiekem diep van binnen eigenlijk al wist. Wanneer ik bijvoorbeeld met mijn coach Elvira de basale voedingskennis bespreek, legt zij het zo uit dat ik het ook écht begrijp en direct kan toepassen!

Daarnaast vindt ik jullie drie als team erg sterk! Dat merk je aan alles en vindt ik zeer bijzonder om te zien!

Je bent nu ongeveer acht weken bezig met Fitnet. Hoe is je deze periode vergaan en waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Ik zie het echt als een ontdekkingstocht! Op het begin wilde ik bijvoorbeeld steeds meer! Meer sporten, beter mijn best doen met voeding etc. Maar mijn coach Elvira zei: ‘Rustig aan, je bent op de goede weg! We werken stap voor stap en probeer nu eerst dit eens vol te houden’. Dat geeft mij echt een geruststellend gevoel! Het is totaal niet gedwongen maar het voelt alsof het vanzelf gaat en hoort in mijn leven!

Ik ben het meest trots op het feit dat ik hier iedere keer met een grote lach op mijn gezicht kom! Mijn negatieve zelfbeeld is weg en krijg veel complimenten! Ik merk het ook al echt in mijn kleding! Momenteel ben ik al 7 kg kwijt en bijna 4% vet! Maar dit betekent niet dat ik er al ben! Ik ben echt nét bezig. Toch hoop ik hiermee anderen mensen te inspireren en te motiveren om zich ook aan te melden!

Ga zo door Ronald! We blijven je volgen, want dit is het niet einde, maar pas het begin van jouw reis naar een gezondere leefstijl!

 To be continued…!