27 juli 2017
Egon Claessen
Geer en Goor slaan door?

Gisteren werd ik door een klant aangesproken over een item van Gordon bij RTL Summer Night. Zou je het niet gezien hebben check het hier:

 https://www.youtube.com/watch?v=_LmF5Gh-GGY

Zoals je hebt kunnen zien is Gordon gestart met het Vegan dieet. Dames en heren, welkom bij de volgende trend in de voedingswereld. De Vegan methode heeft meerdere betekenissen voor een voedingspatroon. Voor Gordon betekent het dat je geen gebruik maakt van dieren of producten van dierlijke herkomst. Dus geen vlees, vis, zuivelproducten, eieren, honing en alles waar een barcode opstaat. Dit heeft hij besloten na de documentaire ‘What the health’ op Netflix te hebben gezien. Inmiddels is Gordon hier 17 dagen mee bezig. Vanwege zijn diabetes spuit Gordon insuline en na 13 dagen is het spuiten van insuline niet meer nodig. Geweldig resultaat lijkt me.

Laat voorop staan dat het heel knap is wat Gordon doet. Hier is heel wat toewijding voor nodig en de methode brengt heel wat consequenties met zich mee. In het fragment geeft Gordon direct aan dat hij zeker nog eens zal afwijken van de methode maar wel op een andere manier dan hij voorheen zou doen. Oké nu ben ik benieuwd. Hoe gaat Gordon bepalen wanneer hij zal afwijken van de Vegan methode? Wanneer is het ok en wanneer niet? Door de methode worden producten bestempeld als ‘goed’ of ‘fout’. Dit is ook precies waar het probleem zit. Bij Fitnet denken we niet in termen als goed, fout, gezond, ongezond maar kijken we naar de lange termijn. Nu is het voor Gordon (en de rest) de uitdaging om een manier te vinden zodat men dit voedingspatroon op de lange termijn kan toepassen.

Wat wil ik hier nu mee duidelijk maken?
Resultaat hiervan is dat deze positieve levensstijl anderen ook zal motiveren. Denk aan Trijntje Oosterhuis, Gerard Joling (en de rest) die door dit item nu gaan beginnen of al bezig zijn met het Vegan eten. Wij van Fitnet zijn natuurlijk enorm benieuwd hoe Gordon, Joling, Trijntje (en de rest) de Vegan methode op de lange termijn gaan toepassen. Dit omdat de Vegan methode, volgens ons, veel te heftig is om dit op lange termijn vast te houden. We weten ook dat het beter is om groente in je voedingspatroon te hebben dan frietjes met… Het gaat niet om de producten maar om de toepasbaarheid van het gehele voedingspatroon op de lange termijn.

Stel dat Gordon, Joling (of iemand van de rest) over 5 jaar nog steeds helemaal Vegan is?
Dat zou geweldig zijn want dan weet die persoon hoe hij/zij een levensstijl kan toepassen wat werkt voor hem/haar. Persoonlijk denk ik dat dit een JoJo effect zal hebben op velen omdat er wordt gezocht naar een korte termijn oplossingVegan kan zeker een onderdeel van je voedingspatroon zijn zolang het maar toepasbaar is voor je levensstijl op de lange termijn!

Gordon (en de rest) succes met de Vegan methode! Wij zijn benieuwd;)