17 June 2019
Egon Claessen
Is veranderen zo lastig?

Enkele tips voor een positieve leefstijlverandering

Doe wat werkt voor jou!

Het gaat er niet om hoe een ander het doet. Jij bent jezelf en niet een ander. Ga ervoor om te vinden wat voor jou werkt. Durf hierbij jezelf vragen te stellen zoals: Wie wil ik zijn?

Heb geen haast!

Verandering heeft tijd nodig. Natuurlijk wil je het liefst hebben dat je ongewenste gewoontes binnen 10 dagen verdwenen zijn. Dit hebben vele mensen waaronder jezelf misschien al vaak geprobeerd maar dit is nog niemand gelukt. Ga voor de lange termijn!

Vraag om hulp!

Diep van binnen weet je wat je te doen staat. Maar er is een groot verschil tussen weten en doen. Dat doen hoef je niet alleen. Het is lastig om toe te geven dat je niet alles alleen lukt. Maar zodra je de hulp vraagt ontstaat er persoonlijke groei. 

Ontbijt wel of niet!

Vaak wordt beweerd dat ontbijt je belangrijkste maaltijd van de dag is. Dat valt reuze mee. Natuurlijk adverteren alle ontbijtproducten ermee dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Eet vooral bewust en bepaal voor jezelf of je dit wel of niet in de ochtend doet. Opvallend feit onderzoek laat zien dat mensen die ontbijten vaker vitaler zijn. 

Zorg voor je eigen doel!

Waarom zou jij willen veranderen? Leefstijlverandering ontstaat alleen als JIJ wilt veranderen. Doe het niet voor je vriendin, moeder of wie dan ook. Dit gaat echt om jezelf.

Ga voor actie!

Nog meer tips ontvangen? Stuur een app naar 06 2338 6226.