24 oktober 2017
Egon Claessen
Uitstelgedrag... wat is dat?

‘Zodra ik terug ben van vakantie ga ik weer op mijn eten letten.’

‘Maandag ga ik weer streng zijn voor mezelf.’

‘Die discipline heb ik niet.’

‘Ik heb geen tijd om te gaan sporten.’

Bovenstaande quotes heb je misschien ook weleens uitgesproken of van een ander gehoord. Je hebt het doel om je beter in je vel te voelen. Die broeken zitten toch niet zo lekker als dat ze zouden moeten zitten. Dat buikvet zou je weg willen hebben maar volgende week is het vakantie dus dat zien we daarna wel weer. Vanavond ga ik uiteten dus dan heeft het toch geen zin om op te letten. Conclusie: je schuift de start van de verandering steeds verder vooruit. Vooral klagen dat je eigenlijk niet goed in je vel zit en er niets aan doen.

Bij Fitnet zien we zulke momenten en uitspraken als uitstelgedrag.

Uitstelgedrag vertoon je om jezelf te beschermen. Verandering is voor niemand fijn en als de verandering niet zo gaat als gepland wordt dit als falen gezien. Om je levensstijl voor de lange termijn te wijzigen dien je je gedrag te veranderen. Je kunt nog het beste trainingsschema uitvoeren, de beste voedingsadviezen krijgen, als jij je gedragingen niet aanpast zul je vroeg of laat terugvallen in oude gewoontes. Als veranderen zo makkelijk was geweest had je het immers al lang gedaan. Juist de verandering aangaan, met de hulp van een health counselor, gaat ervoor zorgen dat je een fittere en energiekere toekomst tegemoet gaat.

Wil jij de verandering aangaan voor de lange termijn? Meld je aan via onze website. Zijn er nog onduidelijkheden of vragen? Stel ze gerust via ons contactformulier onderaan de website.