Imke Willems

Hi Imke, je bent nu 6 maanden bezig bij Fitnet. We zien een enorme verandering, daar mag je echt trots op zijn! We zouden het leuk vinden om erachter te komen wat gezorgd heeft voor deze verandering en welke veranderingen je zelf ook hebt ervaren gedurende je proces.

Wat waren jouw redenen om je zes maanden geleden aan te melden bij Fitnet voor Group Counseling?

Na verschillende pogingen gedaan te hebben om wat kilo’s kwijt te raken en het steeds maar niet wilde lukken heb ik besloten om mij aan te melden bij Fitnet.

Ik had mijzelf voorgenomen om 2 weken heel goed op te letten qua eten en drank en toen ik na die 2 weken op de weegschaal ging staan bleek er zelfs een gewichtstoename te zijn!

Dat was voor mij het keerpunt en het moment waarop ik mentaal de knop heb omgezet. De volgende dag was mijn aanmelding bij Fitnet een feit. 

In welke opzichten voel je dat je veranderd bent t.o.v. toen?

Lichamelijk heeft er een hele verandering plaatsgevonden. Dit komt ook mede door het sporten. Hierdoor voel ik me ook een stuk zelfverzekerder en energieker!

Verder ben ik me veel bewuster van mijn voedselinname en ik weet dat ik in de weekenden zonder problemen kan genieten als ik dit door de week maar compenseer.

Hier heb ik gelukkig een goede balans in gevonden! 

Welke factoren hebben er jouws inziens voor gezorgd dat jij nu op dit punt staat?

Dat is toch wel een combinatie van verschillende factoren:

  • De bewustwording van de voedselinname en de overzichtelijke apps als hulpmiddel
  • Het vinden van de juiste balans en ook ervaren dat er geen goed of fout bestaat als je ervoor kiest om iets lekkers te eten of een glas wijn te drinken
  • Het sporten op de Fitnet locatie

Vond je het lastig?

Nee ik vond het eigenlijk helemaal niet lastig. Ik vond vrij snel een balans voor mijzelf die werkte. Dit kwam vooral door de voedingsapp die mij heel snel inzicht heeft gegeven in wat wel en niet werkt voor mij. Ook werd mij dankzij mijn coach Rick duidelijk dat het niet uitmaakt wat en wanneer je eet als je je maar aan de calorie-inname houdt die berekend is. Dit in combinatie met het sporten zorgde meteen voor goede resultaten waardoor de motivatie om door te blijven gaan alleen maar groter is geworden.

Hoe kijk je zelf naar de toekomst?

De toekomst zie ik vol vertrouwen tegemoet. 

Wel heb ik besloten om zeker nog een half jaar te blijven sporten op de locatie. Ik beleef hier heel veel plezier in en ik voel mij prettig in de groep. Ik vind het erg fijn dat het gemende groepen zijn. Jong, (iets) ouder (haha), man, vrouw en iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om mee te doen. Ook is het fijn om ervaringen uit te wisselen en elkaar te motiveren.

Ook Demen en Rick die iedere keer weer net dat beetje meer uit me willen halen verdienen een compliment. Dit houdt de trainingen uitdagend en afwisselend!