Jacqueline Alberts

Wat denk je als je deze foto’s zo ziet?

Heel Sjiek! Als ik zie wat ik in bijna 3 maanden al heb kunnen bereiken, had ik dit nooit gedacht. Zeker niet met mijn beperkingen. Ik heb namelijk veel last van mijn benen en mijn rug. Los van de kilo’s die ik kwijt ben, merk ik dat mijn conditie veel beter is geworden. Normaal heb ik last van hartkloppingen als ik bijvoorbeeld naar mijn dochter fiets, dat heb ik nu absoluut niet meer. Ondanks dat de pijn er nog gewoon is ga ik gestaag verder, want ik ben nog lang niet klaar voor mijn gevoel.

Wat zie jij als jouw grote winstpunten?

Ik snoep nu veel minder dan voorheen, maar toch heb ik het gevoel dat ik alles mag en kan eten. Het enige “snoepen” dat ik nu nog doe, is een “mariekoekje”. Ik ben nu veel bewuster met mijn voeding bezig nu ik alles invul in de app. Ik zie waar de calorieën inzitten en merkte dat ik voorheen te veel snoepte. Nu haal ik het gewoon niet meer in huis en mis ik het ook niet!

Wat zijn de grote voordelen nu je anders in je vel zit?

Gisteren is eigenlijk het beste voorbeeld: ik heb bij een Boutique weer eens een spijkerbroek maatje 40 aangekregen. Normaal moest ik mijn kleren kopen bij “Miss Etam”. Dit geeft mij een enorme boost. Al mijn kleren die eerst strak zaten, zijn nu minder gevuld. Ook gaat het lopen en fietsen veel beter. Doordat ik afgevallen ben zie je wel mijn pacemaker zitten, haha. Qua medicatie probeer ik nu af te bouwen in mijn tabletten voor mijn cholesterol en hoge bloeddruk. Alles gaat me makkelijker af eigenlijk!

Hoe zeker ben je dat je dit gaat voortzetten?

Als over een tijdje mijn eerste half jaar voorbij is, ga ik sowieso nog door bij Fitnet. Dit is voor mij de eerste keer dat ik ook echt het gevoel krijg dat ik het kan blijven volhouden. Natuurlijk moet ik het zelf doen, maar ‘de stok achter de deur’ is voor mij heel belangrijk. Als zich een probleem voordoet, kan ik dit met mijn coach bespreken. Ik kan hem zelfs berichten sturen op het moment dat ik thuis met een vraag zit. Het is veel meer dan alleen maar praten over voeding en bewegen. Hij is een luisterend oor en ik kan alles kwijt wat mij dwars zit. Dat vind ik erg prettig!