Kirsten Branse

Hi Kirsten, de foto’s zeggen eigenlijk al voldoende. Je hebt een enorme transformatie doorgemaakt. We willen graag weten waarom dit zo’n succes voor jou is geworden.

Wat was jouw reden om je in te schrijven voor Group Counseling van Fitnet?

Iedereen die graag zou willen afvallen, al is het maar een beetje, kent dat gevoel wel dat aan je blijft knagen. Je weet dat je ergens moet beginnen, maar hoe? Ik heb mijzelf al meerdere keren kunnen motiveren om te gaan sporten en om af te vallen, maar nooit met blijvend resultaat. Na het zien van de langetermijnresultaten van Fitnet bij een collega, heb ik de stap gezet om naar de intake te gaan. Buiten dat ik mij zelf beter wilde voelen en ook trots op mijzelf wilde zijn, had ik nog een mooie reden om dit avontuur aan te gaan. Ik ga volgend jaar trouwen en ik wilde heel graag een trouwjurk die ik zelf echt mooi vind en niet een die bij mijn lichaam past omdat ik flinker ben. Ik kan verklappen dat ik deze mooie trouwjurk inmiddels heb gevonden!! En wat maakt het je dan trots als je dan ziet wat je hebt bereikt!

Kun je kort samenvatten hoe je de afgelopen 6 maanden hebt ervaren en waarom dit voor jou zo goed heeft uitgepakt?

Ik ben deze zes maanden ingegaan met enorme motivatie. Ik wist van mijzelf: dit wordt het punt waarbij je aan jezelf gaat werken en jezelf trots gaat maken. Ik leg de lat voor mijzelf erg hoog en ik merkte al snel dat ik aan het streven was naar perfectie door heel veel calorieën over te laten. Samen met Rick, mijn coach, heb ik hier een balans in gezocht. Ik was bij de start opzoek naar een manier om dit op de lange termijn vol te kunnen houden en dat ging met streven naar perfectie niet lukken. Ik ben mij gaan realiseren dat het eten van iets lekkers niet gelijk fout hoeft te zijn. Het bewust kiezen voor iets lekkers op een dag of een keer gaan uiteten maakt niet het verschil tussen dik en dun. Ik merkte dat ik er langzaam ook bewust voor kon kiezen iets lekker te pakken zonder mij hier schuldig over te voelen. Daarbij begon in het ook aan mijn lichaam te merken en dat is precies waar ik het voor deed. Wat er voor heeft gezorgd dat het bij mij zo goed heeft uitgepakt, is de combinatie van sporten met begeleiding, gesprekken met mijn coach Rick en het kunnen zien wat ik op een dag eet. Het is allemaal heel inzichtelijk en tastbaar.

Je had nooit verwacht dat je na 6 maanden op dit punt zou staan. Kun je proberen uit te leggen hoe dit toch gelukt is en hoe je je anders voelt dan 6 maanden geleden?

Ik had voor mijzelf geen doel gesteld wat betreft mijn gewicht. Het ging mij erom dat ik mij beter zou voelen in mijn lichaam. Dat ik mij beter zou voelen met mijzelf. Dat ik zo ver zou komen als ik nu ben gekomen had ik nooit verwacht. Ik ga hier ook geen cijfers noemen, want dat is absoluut niet het belangrijkste. Doordat ik niet naar een bepaald gewicht hebt gewerkt, maar naar een goed gevoel heeft ervoor gezorgd dat ik zo ver ben gekomen. Ik voel me vooral actiever en heb meer zelfvertrouwen ten opzichte van 6 maanden geleden.

Hoe veel vertrouwen heb jij erin dat je dit resultaat gaat behouden?

Ik heb er heel veel vertrouwen in dat ik deze resultaten ga behouden. Ik heb geen dieet gevolgd voor 6 maanden, maar ik heb een nieuwe levensstijl gevonden. Ik kan genieten van de lekkere dingen die er zijn, maar ik heb hier een balans in gevonden. Ik maak bewustere keuzes. Het is net als leren fietsen, dat krijg je één keer aangeleerd en zal je daarna nooit meer vergeten. Ik heb een levensstijl geleerd die ik ook nooit meer zal vergeten.

Wat zou je andere mensen willen meegeven, die ook een soortgelijk doel hebben als jij?

Gun jezelf de tijd om te wennen aan het veranderen van je gewoontes en levensstijl. Het is niet zomaar een dieet dat je gaat volgen. Je werkt aan bepaalde patronen en gewoontes. Die heb je al heel lang en die verander je niet van de een op de andere dag. Heb vertrouwen in jezelf, ook als het even wat minder gaat. Dit vertrouwen in jezelf zorgt er ook voor dat je het na moeilijke momenten ook weer kunt oppakken. En denk altijd terug aan waarvoor je hieraan begonnen bent. Maak jezelf trots!

Bedankt voor de prettige samenwerking. Wij als team krijgen enorm veel energie als we mogen werken met voorbeelden zoals jij. Groot compliment en succes in de toekomst met je verdere doelen!