Maartje Deckers

Ik heb altijd fanatiek gesport (6 dagen per week, handbal). In die periode kon ik alles eten wat ik maar wilde, zonder dat mijn gewicht toenam. Er kwam een moment in mijn leven dat ik hier geen behoefte meer in had en maakte ik andere keuzes, waardoor sporten op een lager pitje kwam te staan. Ik sportte nog altijd 3 keer per week, maar ik bleef desondanks hetzelfde eten. Ik zag mijn gewicht stijgen door deze verandering in mijn leefpatroon. Dit was op dat moment niet storend voor mij, maar toen ik geopereerd moest worden werd alles helemaal anders. Ik ben namelijk in februari 2017 geopereerd aan mijn voorste kruisband. Omdat je heel rustig begint met revalideren (9 maanden voordat ik weer vol kon sporten) kwamen er weer wat kilo’s bij. Deze keer begon het mij wel te storen en merkte dat ik minder lekker in mijn vel ging zitten. Ik probeerde van alles om af te vallen maar dit lukt voor geen meter. Mijn vriend zat bij Rick (mijn coach) in het voetbalteam en hij gaf aan dat ik misschien eens bij Fitnet moest gaan praten. Toen ik de resultaten van andere zag op de site dacht ik bij mezelf dit moet ik ook kunnen! Hierna heb ik een afspraak gemaakt met Rick en zo is het begonnen bij Fitnet.

Ik kreeg bij Fitnet al vrij snel door dat ik altijd verkeerd gegeten heb. Ik kreeg van thuis altijd te horen: ‘ontbijten is heel belangrijk’. Ook om bijvoorbeeld om 18:00u te eten terwijl ik eigenlijk helemaal nog geen honger had. Toen ik deze dingen bij mijn coach aangaf, kreeg ik al snel door dat het niet zo belangrijk is wanneer je eet maar wat je eet en hoeveel. Ik dacht ook altijd dat je na 20:00u niks meer moest eten. Nu heb ik hele andere inzichten gekregen. Ik ben namelijk iemand die meer trek heeft in de avonduren i.p.v. ’s morgens of ‘s middags. Hierdoor ben ik mijn eetpatroon gaan aanpassen waardoor ik 's morgens vaak niks eet en om 14:00u het eerste eten nuttig. Ik heb mezelf aangeleerd om niet meer te eten om te eten, maar te eten wanneer ik trek/honger heb. Door deze aanpassing eet ik vaak pas rond 20:00u mijn avondeten. Of ik deel het zo in dat ik 's avonds nog wat calorieën over heb, zodat ik wat lekkers kan eten.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik me nu weer zelfverzekerd voel! Ik ben in de zomer van 2017 met mijn vriend op vakantie geweest. Hier heb ik bijna geen foto's gemaakt. Afgelopen jaar eind 2018 zijn we nog samen op vakantie geweest en hier heb ik nu een hele map foto's van. In mijn kleding merk ik nog het meest dat ik ben afgevallen. Kleren die me niet meer paste, die passen mij nu weer. 

De factoren die ervoor gezorgd hebben dat ik nu op dit punt sta is vooral de goede coaching! Ik ben mijn coach heel erg dankbaar hiervoor. Hij heeft mij nieuwe inzichten gegeven in voeding. Dit kan ik nu voor de rest van mijn leven gebruiken! Ik denk nu niet meer dat afvallen alleen werkt als je 100% gezond eet. Ik kan ook met lekker eten afvallen! Als ik ervoor kies om in de avond eet kommetje chips te eten dan weet ik dat ik overdag extra oplet met mijn inname. Ook mijn vriend is een belangrijke factor hierin geweest. Ik ben blij dat hij mij heeft aangeraden om naar Fitnet te gaan.

Ik kijk positief naar de toekomst! Ik weet voor mezelf ook dat de wekelijkse afspraak met Rick een stok achter de deur was. Maar voor nu heb ik vertrouwen in mezelf dat het mij ook alleen moet lukken! Ik weet dat ik altijd bij Fitnet terecht kan op het moment dat ik het gevoel heb dat ik het nodig heb. Ik verwacht niet terug te vallen in mijn oude patroon, maar als ik merk dat dit gaat gebeuren, trek ik meteen aan de bel. Ik ben blij dat ik dit vertrouwen nu heb! Rick dankjewel voor alles!!