Stephanie Troost

“Ik heb nu een manier gevonden wat werkt voor mij en waarbij ik niet meer denk in beperkingen, maar in oplossingen”

Waarom is dit voor jou zo’n succes geworden?

Eigenlijk zie ik zelf 3 doorslaggevende factoren. Allereerst vind ik het heel prettig dat mij niks verboden wordt op het gebied van voeding. Je wordt redelijk vrijgelaten, maar door het invoeren van mijn voeding op de app word je erg bewust van de keuzes die je maakt. Deze bewustwording is een grote factor tot succes. Dat betekent dat ik nu nog steeds alles eet, maar ik hou nu wel veel meer rekening. Daarnaast heeft het trainen in groepsverband mij heel erg gestimuleerd. In het verleden trainde ik vaak alleen, bijvoorbeeld bij Basic Fit. Bij Fitnet wordt goed gekeken naar mijn houding en je stimuleert elkaar onderling om door te gaan als het zwaar wordt. Tenslotte waren voor mij de voortgangsgesprekken en –metingen heel motiverend. Ik kreeg de bevestiging dat ik op de goede weg zat en dat stimuleerde mij ook om verder te gaan.

Wat denk je als je terugkijkt naar deze foto’s?

Wat een verschil! Zowel qua uiterlijk, als wat ik mezelf heb aangeleerd in de afgelopen periode. Ik snoep bijvoorbeeld nog altijd, maar wel met “gezond verstand”. Ik eet eigenlijk nog steeds alles, maar ik ben er nu wel op een andere manier mee bezig.

Hoe voelt deze nieuwe “ik”?

Door het gewicht voel ik me wel anders. Al die vorige keren dat ik een poging deed om af te vallen, verbood ik mezelf altijd heel veel dingen. Daardoor kreeg ik juist zin in die producten die ik van mezelf niet mocht eten. Mijn mindset is wat dat aangaat gewoon heel erg veranderd. Ik hoef niet meer telkens na te denken van dit mag wel of niet, het gaat nu vanzelf. 

Hoe zeker ben je dat je dit resultaat kan vasthouden?

Vrij zeker! Ik ben ooit als een best veel afgevallen met behulp van zo’n warmtecabine, maar dat stopte op een bepaald moment. Ik heb nu een manier gevonden wat werkt voor mij en waarbij ik niet meer denk in beperkingen, maar in oplossingen. Ik mag alles eten, maar ik ben me er bewust van. Dit is voor mij een duurzame manier, want je kunt hier altijd mee doorgaan. Ik weet nu hoe het moet. Aan mij om ook dit in praktijk te brengen!