Vicky Smeets-Kitzen

Na mijn 2e zwangerschap was het voor mij lastig om weer terug in conditie te komen. Daarbij was ik (al langer) niet blij met mijn lijf wat ook een grote invloed had op mijn complete welbevinden. Ik besloot de draad op te pakken en te werken aan mijn lichaam/conditie. Ik kwam in aanraking met mijn coach Rick en na een flinke dip in mijn proces besloot ik me aan te melden bij Fitnet. Het eerste gesprek voelde meteen veilig, ik kreeg de ruimte om te vertellen waar ik mee zat en voelde me veilig genoeg om te vertellen waar ik tegenaan liep. Er werd goed naar me geluisterd, want we hebben in onze regelmatig teruggepakt naar eerdere obstakels.

Door de App van Fitnet raakte ik al heel snel super gemotiveerd om te werken aan mezelf. Ik leerde hoe het zat met voeding en ik leerde dat losse producten niet te beoordelen zijn als ‘goed’ of ‘slecht’ maar dat het gaat om het totale plaatje. Ik voelde me minder schuldig als ik een stukje vlaai op het werk at, want ik leerde hoe ik hiermee om moest gaan. De Fitnet App maakt de inname van voedsel en bepaalde voedingsmiddelen heel inzichtelijk. Ik leerde dat ik bijvoorbeeld veel te weinig eiwitten binnenkreeg. We zijn aan de slag gegaan om dit te verbeteren. Vooral in mijn tussendoortjes heb ik veel winst behaald hierin. Ik heb producten uitgeprobeerd die mijn voedingspatroon verbeterde, zoals de IJslandse yoghurt Skyr. Ik probeerde het uit en dit werkte perfect voor mij!

De kilo’s vlogen eraf, het sporten bleef ik getrouw doen en voelde me steeds zekerder. Rick gaf me tijdens de coachgesprekken handvaten voor tijdens vakanties, verjaardagen en andere moeilijke momenten. Hij maakte hindernissen bespreekbaar en gaf me vertrouwen in mezelf!

Uiteindelijk ben ik in totaal bijna 15 kg afgevallen, waarvan 9 kg vanaf mijn deelname bij Fitnet. Daarbij heb ik in totaal 5,7% vet ingeleverd. Ook is mijn heupomtrek 10 cm kleiner geworden! Toch heb ik de allergrootste vooruitgang heb ik geboekt in mijn zelfvertrouwen, zelfbeeld en welbevinden. Ik voel me werkelijk FAN-TAS-TISCH. Daarbij heb ik het vertrouwen om door te gaan en om de negatieve dingen die op mijn pad komen te zien als uitdagingen. Ik dank de begeleiding van Fitnet voor alle ondersteuning en handvaten die ze me gegeven hebben en me blijven geven. Als ik het nog een keer moeilijk krijg mag ik altijd aankloppen (wat kennen ze me toch goed) en alleen al die mogelijkheid geeft mij het vertrouwen om door te gaan!