'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

Mindset is everything

Terug naar Blogoverzicht

Wat is een mindset en hoe kan je deze veranderen? In dit blog gaan wij dit bespreken en dieper in op het begrip zelf, want uiteindelijk is het belangrijk om eerst te begrijpen wat het inhoudt voordat je het gaat veranderen.

Als er bij Fitnet gesproken wordt over mindset gaat het over jouw manier van denken. Zie de mindset als een taal. Er zijn vele talen en zo zijn er ook vele mindsets. Het gaat erom dat jij je eigen taal leert te begrijpen en ook kunt spreken. Controle van je mindset kun je vergelijken met taalbeheersing. Stel je zou in een land zijn waar je de taal niet van spreekt. Je begrijpt andere mensen niet en kunt zo ook niet duidelijk maken wat je bedoelt. Wanneer je in dit land voor een korte duur verblijft is dit een tijdelijk ongemak. Maar wanneer je zou verhuizen naar een ander land en je niet zou kunnen communiceren dan is het van levensbelang dat je die nieuwe taal leert te begrijpen en te spreken. Zoals met alles wat je nieuw leert is dat in het begin niet makkelijk, maar na verloop van tijd ontdek je dat je jezelf verstaanbaar kunt maken. Dit resulteert dat je je op het gemak begint te voelen in die nieuwe omgeving. Zo werkt het ook met mindset.

Dit betekent dat niet alleen je mindset over voeding of bewegen belangrijk is. Nee je manier van denken bepaalt hoe je in het leven staat. Hoe ga je om met jezelf? Hoe ga je om met je gevoelens? Hoe ga je om met anderen?

Je gedrag in het dagelijks leven is dus een direct gevolg van je mindset.

Besef jij je dit wel? Wil je dus iets aan jezelf, je gedrag en de kwaliteit van je leven verbeteren? Dan is het noodzakelijk om je denkwijze en overtuigingen te veranderen. Om jou hierin te begeleiden gaan we dus met jou in gesprek zodat we jouw manier van denken oftewel mindset te leren kennen.

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen