'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

De ideale oplossing uit een boek?

Terug naar Blogoverzicht

Waarschijnlijk ken je de boeken van Fajah Lourens wel: ‘My Killerbody Motivation’. Boeken waarin je binnen 12 weken een slank en afgetraind lichaam krijgt. Veel mensen in Nederland zijn destijds verleidt tot het kopen van dit boek. In 2016 gingen maar liefst 300.000 exemplaren over de toonbank. Twee weken geleden werd bekend dat Fajah binnenkort een nieuw boek gaat uitbrengen. Volgens haar is het tegenwoordig belangrijker om een gezond leven in je hele leven te verwerken en komt daarmee terug op haar eerder uitgebrachte boekenserie van My Killerbody.

“Ik ben de laatste jaren tot nieuwe inzichten gekomen en het Killerbody Dieet is een boek waar ik niet meer voor 100 procent achter sta. Tuurlijk, een dieet is nodig als je overgewicht hebt en je kilo’s kwijt wilt, maar het is niet mijn ambitie om mensen continu op dieet te laten zijn. Ik zie zoveel mensen terugvallen’’, aldus Lourens in gesprek met Grazia. (Lees hier het volledige artikel van Fajah Lourens) 

Niet goed, geld terug!
Heel mooi dat ze eerlijk is over het feit dat haar succesvolle boekenserie achteraf gezien toch niet de oplossing blijkt te zijn waar veel mensen in Nederland mee kampen, namelijk overgewicht. Kunnen kopers het boek, waar de schrijfster nu niet meer achterstaat, terugbrengen en hun geld terugvragen? Helaas niet, maar men kan wel haar nieuwe boek aanschaffen met de hoop daarin wel dé oplossing voor hun probleem te krijgen.

Wederom een bevestiging dat dit soort boeken niet de oplossing zijn voor het probleem.Wat in praktijk al vaker bewezen is, vallen mensen terug in oude patronen, verliezen hun motivatie en raken opnieuw teleurgesteld in zichzelf. Fitnet gaat daarom samen met jou onderzoeken waar bepaalde patronen vandaan komen en probeert bewustwording te creëren. Vaak zien we dat mensen voornamelijk de focus leggen op het aanpassen van hun voeding in combinatie met veel sporten. Het stuk leefstijl wordt hierin echter vaak vergeten.

Factoren als stress, slecht slapen, ingrijpende gebeurtenissen en hoe je met problemen omgaat, zullen uiteindelijk van groot belang zijn bij het wel of niet behalen van jouw doelen. Het ontwikkelen van een gezondere leefstijl heeft simpelweg tijd nodig omdat ieder persoon uniek is en zo ook een ander proces doormaakt. Daarbij horen andere voorkeuren, persoonlijke kenmerken en omgevingsfactoren waar rekening mee dient te worden gehouden.

Kortom een gezondere leefstijl creëren heeft tijd nodig en gaat verder dan alleen je voeding aanpassen en veel sporten.

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen