'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

Gedragsverandering wat betekent dat voor jou?

Terug naar Blogoverzicht

Er bestaan uiteenlopende methoden die jou dat resultaat beloven waar je naar opzoek bent. Denk aan veelvuldig sporten, specifieke dieetvormen en afvalprogramma’s. Deze methodes worden tegenwoordig regelmatig gepresenteerd op onder andere social media. Ervan uitgaande dat deze methodes jou écht willen helpen zien wij juist dat de gedragscomponent vrijwel altijd ontbreekt. Wil je een verandering voor de rest van het leven, dan is gedragsverandering van cruciaal belang. Fitnet streeft ernaar om iedere dag opnieuw, samen met jou, aan de slag te gaan voor dat lang gewenste resultaat. In dit blog wordt een korte indruk gegeven wat gedragsverandering kan betekenen voor jou.

Gewoontes
Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen gewoontes. Waar de een graag in de keuken staat, heeft de ander hier een hekel aan. Iemand die na een lange werkdag op de bank ploft met een zak chips, tegenover de ander die naar de sportschool gaat om nog even een half uurtje aan de bak te gaan. Dergelijke gewoontes kunnen we rangschikken in gewenste- of ongewenste gewoontes. Vaak is men bewust van zulke ‘’ongewenste gewoontes’’ zijn maar deze veranderen is een ander verhaal. Anders had je het immers allang gedaan, toch?

Waarden en overtuigingen doorbreken
Door een overvloed aan informatie omtrent voeding, training en lichaamssamenstelling worden er waarden en overtuigingen over deze onderwerpen gecreëerd. Waar de een bepaalde opvattingen over voeding heeft, zoals eet niet na 20:00uur omdat je dan dik wordt. Is de ander juist ervan overtuigd dat trainen op een nuchtere maag zorgt voor een snellere vetverbranding. Ieder heeft zijn eigen waarden en overtuigingen, maar kloppen deze ook?

Leer kritisch naar jezelf te kijken 
Jezelf écht leren kennen gebeurt door te reflecteren en kritisch durven te zijn. Een veel gehoorde opmerking: “Ik weet wat ik fout doe, maar het lukt me niet om te veranderen”. Juist door te leren om kritisch naar je eigen gedrag te kijken en wat dit voor een consequenties voor jou als persoon heeft, ga je leren wat voor jou werkt. Iedereen heeft hierin een zogenaamde blind spot. Denk aan een zogenaamde dode hoek wanneer je aan het autorijden bent, waar je een spiegel voor nodig hebt. Reflecteren kun je leren samen met een persoonlijke coach van Fitnet. Ja! het kan zeker eng zijn om je kwetsbaar op te stellen, maar wat heb je te verliezen? 

Kortom, je gedrag veranderen is van cruciaal belang om dat gewenste resultaat, een gezondere leefstijl, te creëren. Alleen zul je dan soms buiten je comfort-zone moeten stappen om oude gewoontes te doorbreken en dat kan eng en confronterend zijn. Samen met een coach leer je op een verantwoorde manier wat voor jou gaat werken op de lange termijn. Ben jij nog op zoek naar een coach? Ga vandaag nog aan de slag met een van onze coaches en maak die gewenste verandering in je leven.

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen