'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

Trainen tijdens de lockdown

Terug naar Blogoverzicht

Begin deze week werd bekend gemaakt dat de huidige lockdown met minimaal 3 weken wordt verlengd. Dit betekent dat we met z’n allen nog steeds niet naar de sportschool, vereniging of het zwembad mogen gaan. Een grote domper voor ons allen, maar dat wil niet zeggen dat je je moet laten ontmoedigen tijdens deze periode. Denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden. In dit blog gaan we je een aantal tips geven om toch te blijven trainen tijdens de lockdown.

Treed buiten je comfortzone
Door de verlenging van de maatregelen zullen we ons moeten blijven aanpassen. Of je het hier nu wel of niet mee eens bent. Je kunt blijven zeuren en de huidige lockdown zien als een excuus om niet aan jezelf te werken, maar hier los je simpelweg niets mee op. Ga opzoek naar de mogelijkheden die er wél zijn. Thuis trainen voor je laptop of in het park trainen op een koude dag is misschien niet zoals je het gewend bent, maar treed buiten je comfortzone. Zo leer je ook nieuwe inzichten te krijgen op het gebied van trainen en haal je het beste uit deze situatie. Probeer jezelf vooral uit te dagen!

Trainen zorgt voor positiviteit
Gedurende de wintermaanden zijn de zonuren schaars waardoor een belangrijke bron van Vitame-D niet voor het oprapen ligt. Dit is een van de redenen dat het heel verleidelijk is om te blijven netflixen of achter computer te blijven hangen. Trainen of even bewegen zorgt ervoor dat je even je gedachten kunt verzetten. Niet alleen mentaal ga je je beter voelen maar ook fysiek zul je progressie boeken. Heb je moeite om jezelf te motiveren in de huidige situatie? Ga direct in de ochtend aan de slag zodat je geen excuses kunt verzinnen om niet te trainen en denk vooral aan de positieve effecten van de training voor de rest van de dag.

Laat je persoonlijk adviseren 
Ga niet de eerste de beste training van je Facebook of Instagram tijdlijn uitvoeren. We zien dat deze trainingen, hoe goed ze ook bedoeld zijn, niet aansluiten bij de doelstellingen of beginsituatie van de sporters. Het resultaat hiervan is dat je gedemotiveerd raakt omdat de trainingen niet voor jou niveau bedoeld zijn of erger nog je raakt geblesseerd. Laat je daarom persoonlijk adviseren door middel van trainingsschema’s die voor jou van toepassing zijn. Binnen Fitnet betekent dit dat we, tijdens de huidige lockdown, gebruik maken van online trainingsmomenten, trainingsvideo’s, trainingsschema’s via de Fitnet app en/of zelfs doorverwijzingen naar fysiotherapeuten daar waar nodig.

Creëer voor jezelf een stok achter de deur en vergroot de kans om jouw doelen te behalen door samen met een Fitnet coach te starten. 

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen