‘Wat knap! Had ik ook maar de discipline om zo te werken aan mezelf!’

Terug naar Blogoverzicht

Dit is een opmerking die we vaak van onze klanten horen. Zelfdiscipline ontwikkelen is dus voor velen een uitdaging. In deze blog gaan we iets dieper in op zelfdiscipline en vertellen we je hoe het kan dat de één over meer zelfdiscipline beschikt dan de ander.

Dit is een opmerking die we vaak van onze klanten horen. Zelfdiscipline ontwikkelen is dus voor velen een uitdaging.

In deze blog gaan we iets dieper in op zelfdiscipline en vertellen we je hoe het kan dat de één over meer zelfdiscipline beschikt dan de ander.


Zelfdiscipline, daar kies je zelf voor

Eeuwig zonde om te denken dat jij over geen zelfdiscipline beschikt. Het is vooral een excuus naar jezelf om niet in de actiefase te komen. Niemand wordt met de eigenschap zelfdiscipline geboren. Zelfdiscipline is een gewoonte die kan worden aangeleerd. Dit proces gaat stap voor stap en met vallen en opstaan. Hier hulp bij vragen is geen teken van zwakte maar juist een teken dat jij openstaat om jezelf te ontwikkelen.

 

Het is geen kwestie van volhouden

Iets volhouden kan zeker mogelijk zijn voor een bepaalde tijd. Als we kijken naar verandering voor de rest van je leven (onbepaalde tijd) is volhouden een slecht recept. Uiteindelijk stopt het volhouden ergens en geeft dit een vervelend gevoel als je doelstelling niet bereikt is. Ontwikkelen van liefde voor hetgeen je doet is het enige dat werkt voor de lange termijn. Kortom, krijg plezier in hetgeen je doet en weet wat voor jou werkt. Zie het als een levensstijl en niet als even volhouden. 

Kijk verder dan de weegschaal en je voedingslogboek

Waarom zou je écht willen dat iets verandert aan je gezondheid? Het getal op de weegschaal lijkt iets over je gezondheid te zeggen maar er is nog zoveel meer. Sterker nog, je lichaamsgewicht zegt bar weinig over je gezondheid. De weegschaal is slechts een tool om je zelfdiscipline te vergroten.
Een app waarin je je voeding moet bijhouden lijkt iets over je voedingspatroon te zeggen maar ook dit is niet alles. Je gedragingen en gewoontes zeggen vele malen meer over je voedingspatroon. Een voedingsapp is daarom niet meer dan een tool om je zelfdiscipline te vergroten. 

Zelfdiscipline is een kwestie van keuzes (willen) maken. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wij zijn ervan overtuigd dat iedereen het kan. Hierin is het heel normaal om hulp te vragen. Daarom helpen de coaches van Fitnet jou je eigen zelfdiscipline te leren begrijpen en ontwikkelen. Begin nu met jouw keuze te maken en sta versteld van jezelf!

 

Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen bij zelfdiscipline? Meld je dan hier aan.

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen