'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

'De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf'

Kun je alles eten en toch afvallen?

Terug naar Blogoverzicht

Wij zijn er van overtuigd dat geen enkel product op zichzelf ervoor zorgt dat jij bijkomt of afvalt. Uiteindelijk is het jouw energiebalans (zie vorige blog) die bepaalt of jouw gewicht, of beter vetpercentage, toeneemt of afneemt.

Producten maken je niet dik

Wij zijn er van overtuigd dat geen enkel product op zichzelf ervoor zorgt dat jij bijkomt of afvalt. Uiteindelijk is het jouw energiebalans (zie vorige blog) die bepaalt of jouw gewicht, of beter vetpercentage, toeneemt of afneemt. Natuurlijk is het zo dat het ene product meer calorieën bevat dan het andere. Zo bevat een zak friet meer calorieën dan een kom sla.
Wij zien in de praktijk vaak dat mensen proberen af te vallen door bepaalde producten of gehele productgroepen weg te laten. Als je eetgedrag voor de lange termijn wilt veranderen, is het belangrijk je voeding zó aan te passen dat het praktisch is en belangrijker nog, dat je het kunt volhouden. Dus af en toe iets lekkers hoort daar ook zeker bij!

Probeer maar eens een maand niet te snoepen als je chocolade heel lekker vindt. Hoe meer je denkt “ik mag dit niet”, hoe meer je gaat hunkeren naar chocolade.

Vaak genoeg zie je bij diëten dat je bepaalde producten wel of juist niet mag eten. Los van dat het beter is om zélf te bepalen wat je eet (omdat jij jezelf het beste kent), is het vaak niet praktisch. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je gaat uiteten wanneer je ook werkt aan je koolhydraatarm dieet? Dit wil niet zeggen dat het slecht is om te doen. Het is vooral belangrijk dat jij uitzoekt wat voor jou werkt. Er is niet één gouden methode die voor iedereen werkt, al pretenderen velen dit wel!


Hoeveelheden

In plaats van producten uit te sluiten, kun je beter kijken naar hoeveel je van iets eet. En belangrijker, hoe staat dit in verhouding met de rest van je dag of week? Bij Fitnet maken we gebruik van een digitaal logboek. Een app die ingesteld staat op jouw behoefte en je bewust maakt of jouw voedingspatroon gebalanceerd is. Je vult in wat je eet en hoeveel je eet, zonder beperkingen. Je mag dus alles eten en krijgt gelijk feedback wat dit voor jou betekent. Flexibiliteit in plaats van restricties en zelf kiezen in plaats van voorgekauwde programma’s. Uiteindelijk leer je zelf hoe het moet en begrijp je dat alles draait om balans en keuzes maken.

Wil je meer weten over onze aanpak, of specifiek ons digitaal logboek? Meld je dan hier aan.

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen