ONZE KLANT

Gyöngyi Nagy

Gyöngyi heeft bij Fitnet gedurende 6 maanden een geweldig resultaat geboekt. Zij deelt in dit artikel haar eigen ervaringen gedurende deze periode en wat het haar heeft gebracht in haar verdere leven.

Kun je uitleggen hoe je situatie was toen je in juli 2018 de eerste keer bij Fitnet naar binnen liep? (fysiek en mentaal) 

Ik zat door privéomstandigheden letterlijk en figuurlijk niet lekker in mijn vel. Ik merkte dat ik in een negatieve spiraal zat waar ik zonder hulp niet meer uit kwam. Ik schaamde me voor mijn eigen lichaam. Ik wilde het liefst dat er geen foto’s van me gemaakt werden en anders wilde ik ze niet onder ogen komen. Als ik naar de foto’s keek zag ik namelijk niet mezelf.

In juli 2018 zijn mijn vrouw en ik een weekendje weg geweest naar Den Bosch. Daar maakte mijn vrouw een foto van mij. Toen ik die foto zag was de maat vol: “dit moet veranderen”.

Ik zag met regelmaat op Facebook interviews en succesverhalen voorbijkomen van deelnemers van Fitnet. Uiteindelijk heb ik Rick een bericht gestuurd om een afspraak te maken.

Klant

Klant:  Gyöngyi Nagy

Pakket: Personal Counseling

Periode: Februari 2019 – December 2019

gyongyi nagy- fitnet

Met welke verwachtingen begon je? 

Ik worstel al sinds mijn puberteit met mijn gewicht. Ik jojo-de altijd. Allerlei diëten had ik al gedaan. Allemaal met succes. Echter na een tijd zat alles plus wat extra’s er weer bij.

Vandaar dat ik mezelf had voorgenomen dat dit het laatste was wat ik wilde gaan doen. Ik maakte mijn eerste afspraak met Rick. Ik had verwacht met allerlei eetschema’s en opdrachten naar huis te gaan. Niets was minder waar. Ik kreeg een handige app waarbij ik maar eens moest invoeren wat ik at. Ik mocht alles eten wat ik wilde… Alles draaide volgens Rick om het maken van je eigen keuzes.

Ik snapte hier natuurlijk niks van, maar deed braaf wat er van me gevraagd werd. Ik kreeg hierdoor inzicht in voedingswaarden van producten.

We zien natuurlijk een duidelijke fysieke verandering (foto). Dit is de buitenkant, wat is er bij jou innerlijk veranderd het afgelopen jaar? 

  • Vertrouwen: ik kan er nu op vertrouwen dat ik de juiste keuzes weet te maken. Ik ben niet meer zo streng voor mezelf en hoef mezelf niet alles te ontnemen om goed in mijn vel te kunnen zitten. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb veel meer zelfvertrouwen.
  • Rust: ik voel geen stress meer als het gaat om eten en bewegen. Ik doe alleen nog maar wat ik zelf echt fijn vind om te doen. Zo ben ik afgestapt van bijv. het fitnessen en ben ik erachter gekomen dat ik 2x zwemmen in de week als prettig ervaar. Ook fiets ik zonder enig probleem sinds een aantal maanden iedere dag naar mijn werk i.p.v. dat ik me iedere week naar de sportschool moest slepen en dat wanneer ik dat een keer niet deed dit voelde als falen (negatieve spiraal)
  • Acceptatie: ik accepteer wie ik ben. Ik zal nooit slank worden, maar dat ideaalbeeld heb en wil ik ook niet meer. Ik ben trots op wie ik ben. Goed is goed.
  • Balans: ik ben nu al een hele tijd stabiel en ben er nu dan ook van overtuigd dat ik echt de goede balans gevonden heb, tussen voeding, beweging en toch genieten van het leven. Eerst was het voor mij alles of niet, maar ik ben erachter gekomen dat de gouden middenweg toch echt het beste is voor lichaam en geest.

Wat zijn voor jou de succesfactoren geweest? 

De gesprekken met Rick heb ik als heel prettig ervaren. Er was al snel een vertrouwensband, waardoor ik mezelf durfde over te geven aan hetgeen hij zei en open te zijn over mezelf. Rick is heel realistisch naar de dagdagelijkse dingen die bij mij horen en totaal niet veroordelend. Hij heeft oprecht begrip voor mijn situatie gehad en heeft mij nooit iets opgelegd. Door de gesprekken kwam ikzelf tot bepaalde inzichten en conclusies waar ik mijn keuzes op ging baseren.  Deze keuzes bleken al snel ook nog succesvol te zijn, waardoor mijn intrinsieke motivatie alleen maar groter werd. Het was echt MIJN persoonlijke proces en dat was nieuw voor mij.

Hierdoor is dit ook iets geworden wat volledig bij mij past en kan ik dit nu zonder begeleiding toepassen en stabiel blijven. Een van de dingen die Rick heeft gezegd die me heel erg is bijgebleven is:

” Als je een nieuw pad wil bewandelen (dingen anders doen in je leven), zal jezelf eerst een nieuwe weg in moeten slaan. Je zal zien, dat des te vaker je over dit pad loopt, des te beter hij zichtbaar wordt en je minder moeite hoeft te doen om dit pad te vinden. Dit betekent dat je je tussentijds best nog eens kan en mag vergissen, maar vertrouwen in jezelf moet hebben dat je dit pad weer snel terugvindt. Uiteindelijk is dit pad zo duidelijk geworden, dat je hem blindelings kunnen bewandelen en je niet beter meer weet, dan dat dit jouw pad is.”

 

Begin jij ook vandaag?

Plan nu jouw gratis intake in