ONZE KLANT

Joeri Castelijns – Deel II

In Februari 2019 is Joeri gestart met Basic Coaching binnen Fitnet. De reden om te starten was de ontevredenheid over zijn huidige leefstijl en gewicht. Hoe graag hij ook wilde veranderen, het was hem tot die tijd nog niet gelukt. Samen met Fitnet is Joeri begonnen aan een traject van 6 maanden waarin hij intensief begeleidt werd bij het creëren van een gezondere leefstijl die bij hem past en ook vol te houden is op de lange termijn.

Ruim anderhalf jaar later kijken wij met Joeri terug op deze periode waarin hij veel heeft geleerd en zelf op eigen kracht dit traject heeft voortgezet. Joeri vertelt in dit verhaal niet alleen over zijn lichamelijke verandering, maar nog veel belangrijker, het geloof in zichzelf en het zelfvertrouwen dat hij heeft opgedaan door deze verandering.
 

Klant

Klant:  Joeri Castelijns

Pakket: Basic Coaching

Coach:  Rick Geenen

Periode:  Februari 2019 – December 2020

Joeri-voorjoeri-na

‘’In het verleden heb ik verschillende diëten geprobeerd, alleen werkte dit nooit voor mij op de lange termijn. Samen met Rick, mijn coach bij Fitnet, ben ik toen op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij past. In het begin had ik nog veel sturing nodig, maar naderhand merkte ik dat het me eigenlijk zo goed afging dat ik alleen nog behoefte had aan een coachend gesprek of een meting op z’n tijd.

De verandering die ik heb doorgemaakt is niet alleen lichamelijk merkbaar, maar ook op mentaal gebied. Zo voel ik me nu een stuk zelfverzekerder op mijn werk, maar ook op sociaal vlak. Voorheen als ik ergens kwam, dacht ik altijd dat mensen het over mij hadden en dat voelde soms ongemakkelijk. Dat gevoel is nu compleet verdwenen. Persoonlijk had ik nooit verwacht dat ik op dit punt zou komen.

Het klinkt misschien raar, maar de fase waarin ik nu zit zie ik eigenlijk geen obstakels meer. Ik denk constant in oplossingen, in plaats van problemen. Aan het begin van mijn proces kostte alles veel meer moeite, zoals mijn voedingskeuzes en het invullen van een voedingsdagboek. Nu hoef ik veel minder na te denken over dit soort keuzes en gaat het bijna vanzelf. De persoon die ik nu ben is mijn nieuwe ik geworden. Ik weet nu precies hoe ik met lastige situaties moet omgaan: een verbouwing, een vakantie of een tijdje zonder structuur. Mijn nieuwe leefstijl heeft ervoor gezorgd dat ik mij in dit soort situaties niet meer uit het veld laat slaan. Misschien nog wel belangrijker: het geloof in mijzelf is weer teruggekeerd, want dit was namelijk een beetje weg na alle mislukte pogingen om te veranderen.

Als ik naar de toekomst kijk zou ik mijn lichaam graag verder willen aftrainen, ondanks dat ik al heel tevreden ben met de stappen die ik tot nu toe heb gezet. Ik weet dat dit tijd kost en daarom heb ik ook nog geen einddatum in mijn hoofd. Stap voor stap verander ik, wetende dat er geen snelle oplossing bestaat. Je kunt namelijk niet alles tegelijk aanpakken.

Uiteraard heeft Fitnet mij heel goed ondersteund tijdens deze periode en heb ik ook altijd kunnen terugvallen op mijn coach tijdens de moeilijke momenten. Door wederzijds vertrouwen heb ik eindelijk de lijn kunnen doortrekken naar een gezondere leefstijl.’’

Coach Rick:

”Joeri heeft met zijn verandering een totaal ander toekomstplaatje voor zichzelf gecreëerd. Hij is het bewijs dat als je écht wilt, grote verandering mogelijk is. Ongelooflijk knap, gezien het punt waar hij vandaan komt.”

Fitnet-Rick-Geenen

Begin jij ook vandaag?

Bekijk ons aanbod en kies het pakket dat bij jou past!