ONZE KLANT

Nicole Heijnen

Nicole heeft de afgelopen 2 jaar gewerkt aan het veranderen van haar leefstijl. Dit heeft geresulteerd in een geweldig resultaat, waar zij uiterst trots op mag zijn. Met dit verhaal hoopt zij andere mensen te inspireren om ook een verandering in hun leefstijl aan te brengen.

 

Wat heb ik vaak gedacht : “Hoe mooi zou het zijn als ik eens 25 kg zou afvallen…..!” En tegelijkertijd dacht ik: “Dat lukt me toch nooit”!

Mijn reis op zoek naar een meer gezond gewicht is gestart met een workshop bij Fitnet. Ongeveer 1,5 jaar geleden. Gemotiveerd/gestimuleerd door mijn dochter, zijn we samen naar deze workshop gegaan. Tijdens deze sessie werden we bewust gemaakt van het feit dat het niet alleen aan je voeding ligt, maar dat er meerdere factoren zijn (leefstijl en training) die samen voor een juiste mindset moeten zorgen. Deze combinatie zorgt er uiteindelijk voor dat je in staat bent om gewicht te verliezen op een verantwoorde manier.
Ja, dit is te mooi om waar te zijn, dacht ik. Heel veel informatie was mij bekend. Maar met al deze kennis was het mij nog steeds niet gelukt om blijvend gewicht te verliezen ondanks meerdere pogingen.

Uiteindelijk heb ik de knop omgezet en het online intake formulier ingevuld. Een goede beslissing, want na een intake gesprek met Rick, ging ik als een speer: de kilo’s vlogen eraf en dat zonder al te veel aanpassingen.

De grootste eyeopener was het tellen van de dagelijkse kilocalorieën die ik at, voor mij was dat 1450 per dag en zo kreeg ik een veel beter inzicht in wat ik het vervolg beter kon laten staan. Ook ontdekte ik dat – toen ik mijn eten een cijfer ging geven – sommige dingen het helemaal niet waard waren om te eten op dat moment of juist wel maar dan een kleine hoeveelheid.

Verder is het nuttig om te kijken naar waar je eetgedrag vandaan komt en hoe je kan omgaan met tegenslagen. Je komt jezelf tegen, maar daardoor leer je jezelf ook goed kennen.

De afgelopen corona tijd was een hele beproeving. Allerlei factoren veranderde in een hele korte tijd –  thuiswerken en niet kunnen sporten – waardoor er ineens een andere structuur gevraagd werd. Tijdens deze Corona periode heb ik consequent de food app bijgehouden wat mij heeft geholpen om in balans te blijven. Met als resultaat dat ik voor mezelf de bevestiging heb gekregen dat ik wel degelijk een duurzame verandering heb doorgemaakt.

Het was al heel lang mijn wens om een tiental kilo’s af te vallen, maar ik had nooit gedacht dat dit op een normale manier zou lukken! Ik zit nu al een half jaar op mijn streefgewicht en durf oprecht te zeggen dat ik trots ben op mezelf. Ik voel me nu zo fijn in mijn lichaam; ik kan weer hippe kleding dragen en straal weer en ben vol energie! En dit volhouden? Ik weet dit keer bijna honderd procent zeker dat dat me gaat lukken!

Natuurlijk merkte ik gedurende mijn traject dat het niet altijd even gemakkelijk ging. Met name het omgaan met verschillende stresssituaties was een uitdaging. Ik ben me hier heel bewust van geworden en herken nu heel snel dat stress en vermoeidheid bij mij sterke triggers zijn, waardoor ik het lastig vind om de juiste keuzes te maken. De gesprekken met mijn coach hebben mij hierbij geholpen. Alle punten waar ik tegen aanliep kon ik bespreken en door er over te praten gaf dit mij nieuwe inzichten waar ik mee aan de slag kon. Zo heb ik geleerd hoe ik met mate kan eten en drinken, zonder dat ik daarbij beperkt word. Up’s and downs horen bij het proces en het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Ik pak nu veel sneller de draad weer op als het even misgaat, waardoor ik de controle behoud. De voedingsapp is hier ook heel handig bij. Ik zie dan precies wat ik binnenkrijg op een dag. Natuurlijk motiveert het ook als de voortgangsmetingen goed zijn, dit is een goede stok achter de deur.

Mijn huidige situatie is niet meer te vergelijken met vroeger. Los van de kilo’s die ik ben afgevallen heb ik meer energie, ben actiever, zit beter in mijn vel en heb meer zelfvertrouwen. Dit hoor ik ook van de mensen in mijn omgeving. Ik draag nu andere kleding en vrienden vragen vaker aan me: “ben je nu alweer afgevallen?”. Als ik naar de toekomst kijk ben ik vastberaden om niet meer terug te gaan waar ik vandaan kwam. Ik durf met 95% zekerheid te zeggen dat dit ook niet meer gaat gebeuren. Ook omdat ik in de laatste 2 jaar privé veel tegenslagen heb gehad. Dit heeft er niet toe geleid dat ik teruggevallen ben in mijn oude leefpatroon en -gewoontes. Nu weet ik als ik een tegenslag krijg, dat ik op zoek ga naar een manier om me snel weer te herpakken.

Klant

Klant:  Nicole Heijnen

Pakket: Basic Coaching

Coach:  Rick Geenen

Periode:  Januari 2019 – Januari 2020

nicole-heijnen-voornicole-heijnen-na
Coach Rick:

“Nicole is een gestructureerd persoon die heel doelbewust is en duidelijk voor ogen heeft wat ze wil. Ondanks dat er ook nog tegenslagen zullen komen, ben ik er heilig van overtuigd dat Nicole dit proces op eigen kracht kan voortzetten!.”

Fitnet-Rick-Geenen

Begin jij ook vandaag?

Bekijk ons aanbod en kies het pakket dat bij jou past!