'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

Succesverhaal

Gyöngyi Nagy

“Ik zat door privéomstandigheden letterlijk en figuurlijk niet lekker in mijn vel. Ik merkte dat ik in een negatieve spiraal zat waar ik zonder hulp niet meer uit kwam. Ik schaamde me voor mijn eigen lichaam. Ik wilde het liefst dat er geen foto’s van me gemaakt werden en anders wilde ik ze niet onder ogen komen. Als ik naar de foto’s keek zag ik namelijk niet mezelf.

In juli 2018 zijn mijn vrouw en ik een weekendje weg geweest naar Den Bosch. Daar maakte mijn vrouw een foto van mij. Toen ik die foto zag was de maat vol: Dit moest veranderen. Ik zag met regelmaat op Facebook interviews en succesverhalen voorbijkomen van deelnemers van Fitnet. Uiteindelijk heb ik Rick Geenen een bericht gestuurd om een afspraak te maken.

Ik worstel al sinds mijn puberteit met mijn gewicht. Ik ‘jojo-de’ altijd. Allerlei diëten had ik al gedaan. Allemaal met succes. Echter na een tijd zat alles, plus wat extra’s, er weer bij. Vandaar dat ik mezelf had voorgenomen dat dit het laatste was dat ik wilde gaan doen. Ik maakte mijn eerste afspraak met Rick.Ik had verwacht met allerlei eetschema’s en opdrachten naar huis te gaan. Niets was minder waar. Ik kreeg een handige app waarbij ik maar eens moest invoeren wat ik at. Ik mocht alles eten wat ik wilde… Alles draaide volgens Rick om het maken van eigen keuzes.
Ik snapte hier natuurlijk niks van, maar deed braaf wat er van me gevraagd werd. Hierdoor kreeg ik inzicht in voedingswaarden van producten.

Er is inmiddels een duidelijke lichamelijke verandering te zien. Maar ook innerlijk is er het afgelopen jaar veel veranderd:


Vertrouwen: Ik kan er nu op vertrouwen dat ik de juiste keuzes weet te maken. Ik ben niet meer zo streng voor mezelf en hoef mezelf niet alles te ontzeggen om goed in mijn vel te zitten. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb veel meer zelfvertrouwen.

Rust: Ik voel geen stress meer als het gaat om eten en bewegen. Ik doe alleen nog maar wat ik zelf echt fijn vind om te doen. Zo ben ik gestopt met fitnessen en ben ik erachter gekomen dat ik twee keer per week zwemmen als prettig ervaar. Ook fiets ik sinds een aantal maanden zonder enig probleem iedere dag naar mijn werk i.p.v. dat ik me iedere week naar de sportschool moest slepen en dat wanneer ik dat een keer niet deed dit voelde als falen (negatieve spiraal).

Acceptatie: Ik accepteer wie ik ben. Ik zal nooit slank worden, maar dat ideaalbeeld heb en wil ik ook niet meer. Ik ben trots op wie ik ben. Goed is goed.

Balans: Ik ben nu al een hele tijd stabiel en ben er dan ook van overtuigd dat ik echt de juiste balans, tussen voeding, beweging en toch genieten van het leven, gevonden heb. Eerst was het voor mij alles of niet, maar ik ben erachter gekomen dat de gouden middenweg toch echt het beste is voor lichaam en geest.

De gesprekken met Rick heb ik als heel prettig ervaren. Er was al snel een vertrouwensband, waardoor ik mezelf durfde over te geven aan hetgeen hij zei en open te zijn over mezelf. Rick is heel realistisch naar de dagdagelijkse dingen die bij mij horen en totaal niet veroordelend. Hij heeft oprecht begrip voor mijn situatie gehad en heeft mij nooit iets opgelegd. Door de gesprekken kwam ikzelf tot bepaalde inzichten en conclusies waar ik mijn keuzes op ging baseren. Deze keuzes bleken al snel succesvol te zijn, waardoor mijn intrinsieke motivatie alleen maar groter werd. Het was echt MIJN persoonlijke proces en dat was nieuw voor mij.

Hierdoor is dit ook iets geworden wat volledig bij mij past en kan ik dit nu zonder begeleiding toepassen en stabiel blijven. 
Eén van de dingen die Rick heeft gezegd die me heel erg is bijgebleven is: Als je een nieuw pad wilt bewandelen (dingen anders doen in je leven), zal jezelf eerst een nieuwe weg in moeten slaan. Je zal zien, dat des te vaker je over dit pad loopt, des te beter deze zichtbaar wordt en je minder moeite hoeft te doen om dit pad te vinden. Dit betekent dat je je tussentijds best nog eens kan en mag vergissen, maar vertrouwen in jezelf moet hebben dat je dit pad weer snel terugvindt. Uiteindelijk is dit pad zo duidelijk geworden, dat je hem blindelings kunnen bewandelen en je niet beter meer weet, dan dat dit jouw pad is.”

Gyöngyi Nagy

Coach: Rick Geenen

"Gyöngyi heeft enorme veranderingen gemaakt. En dan bedoel ik niet alleen de veranderingen die zichtbaar zijn. De grootste verandering bij haar zit namelijk in de nieuwe kijk op het gebied van voeding en training."

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen