'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

Succesverhaal

Joeri Castelijns

In februari 2019 is Joeri gestart met Fitnet Basic. De reden om te starten was de ontevredenheid over zijn huidige leefstijl en gewicht. Hoe graag hij ook wilde veranderen, het was hem tot die tijd nog niet gelukt. Samen met Fitnet is Joeri begonnen aan een traject van 6 maanden waarin hij intensief begeleid werd bij het creëren van een gezondere leefstijl die bij hem past en ook vol te houden is op de lange termijn.

Ruim anderhalf jaar later kijken wij met Joeri terug op deze periode waarin hij veel heeft geleerd en op eigen kracht dit traject heeft voortgezet. Joeri vertelt niet alleen over zijn lichamelijke verandering, maar nog veel belangrijker, het zelfvertrouwen dat hij heeft opgedaan door deze verandering.

‘’In het verleden heb ik verschillende diëten geprobeerd, alleen werkte dit nooit op de lange termijn. Samen met Rick Geenen ben ik op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij past. In het begin had ik nog veel sturing nodig, maar naderhand merkte ik dat het mij eigenlijk zo goed afging dat ik alleen nog behoefte had aan af en toe een coachend gesprek of meting.

De verandering die ik heb doorgemaakt is niet alleen lichamelijk merkbaar, maar ook mentaal. Zo voel ik me nu een stuk zelfverzekerder op mijn werk, maar ook op sociaal vlak. Voorheen als ik ergens kwam, dacht ik altijd dat mensen het over mij hadden en dat voelde soms ongemakkelijk. Dat gevoel is nu compleet verdwenen. Ik had nooit verwacht dat ik op dit punt zou komen.

Het klinkt misschien raar, maar in de fase waar ik nu zit zie ik eigenlijk geen obstakels meer. Ik denk constant in oplossingen, in plaats van problemen. In het begin van mijn proces kostte alles veel meer moeite, zoals voedingskeuzes en het invullen van een voedingsdagboek. Nu gaat het bijna vanzelf. De persoon die ik nu ben is mijn nieuwe ik geworden. Ik weet precies hoe ik met lastige situaties moet omgaan: een verbouwing, een vakantie of een tijdje zonder structuur. Ik laat mij in dit soort situaties niet meer uit het veld laat slaan. Het geloof in mijzelf is volledig teruggekeerd.

Als ik naar de toekomst kijk zou ik mijn lichaam graag verder willen aftrainen, ondanks dat ik al heel tevreden ben met de stappen die ik tot nu toe heb gezet. Ik weet dat dit tijd kost en daarom heb ik ook nog geen einddatum in mijn hoofd. Stap voor stap verander ik, wetende dat er geen snelle oplossing bestaat. Je kunt namelijk niet alles tegelijk aanpakken.

Fitnet heeft mij heel goed ondersteund. Ik heb tijdens de moeilijke momenten altijd kunnen terugvallen op mijn coach. Door wederzijds vertrouwen heb ik eindelijk de lijn kunnen doortrekken naar een gezondere leefstijl.’’

Joeri Castelijns

Coach: Rick Geenen

”Joeri heeft met zijn verandering een totaal ander toekomstplaatje voor zichzelf gecreëerd. Hij is het bewijs dat als je écht wilt, grote verandering mogelijk is. Ongelooflijk knap, gezien het punt waar hij vandaan komt.”

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen