'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

'Wie iets wil vindt een middel, wie iets niet wil vindt een excuus'

Succesverhaal

Nicole Heijnen

Nicole heeft de afgelopen 2 jaar gewerkt aan het veranderen van haar leefstijl. Dit heeft geresulteerd in een geweldig resultaat, waar zij uiterst trots op mag zijn. Met dit verhaal hoopt zij andere mensen te inspireren om ook een verandering in hun leefstijl aan te brengen.

Wat heb ik vaak gedacht ‘Hoe mooi zou het zijn als ik eens 25 kg zou afvallen.’ En tegelijkertijd dacht ik: ‘Dat lukt me toch nooit’.

Mijn reis op zoek naar een gezonder gewicht is gestart met een workshop bij Fitnet. Ongeveer 1,5 jaar geleden. Gestimuleerd door mijn dochter zijn we samen naar deze workshop gegaan. Tijdens deze sessie werden we bewust gemaakt van het feit dat het niet alleen aan je voeding ligt, maar dat er meerdere factoren zijn, leefstijl en training, die samen voor de juiste mindset zorgen. Deze combinatie zorgt er op een verantwoorde manier voor dat je in staat bent om gewicht te verliezen. ‘Dit is te mooi om waar te zijn’, dacht ik. Heel veel informatie was mij bekend. Maar toch was het mij met al deze kennis nog steeds niet gelukt om blijvend gewicht te verliezen, ondanks meerdere pogingen. Uiteindelijk heb ik de knop omgezet en het online intake formulier ingevuld. Een goede beslissing, want na een intake gesprek met Rick Geenen, ging ik als een speer. De kilo’s vlogen eraf en dat zonder al te veel aanpassingen.

De grootste eyeopener was het tellen van de dagelijkse kilocalorieën die ik at. Voor mij was dat 1.450 per dag. Zo kreeg ik een veel beter inzicht in wat ik het vervolg beter kon laten staan. Ook ontdekte ik dat - toen ik mijn eten een cijfer ging geven - sommige dingen het helemaal niet waard waren om te eten op dat moment, of juist wel maar dan een kleine hoeveelheid. Het is nuttig om te kijken naar waar je eetgedrag vandaan komt en hoe je kunt omgaan met tegenslagen. Je komt jezelf tegen, maar daardoor leer je jezelf ook goed kennen.

Het traject was niet altijd even gemakkelijk. Met name het omgaan met verschillende stresssituaties was een uitdaging. Ik ben me hier meer bewust van geworden en herken nu snel dat stress en vermoeidheid bij mij sterke triggers zijn, waardoor ik het lastig vind om de juiste keuzes te maken. De gesprekken met mijn coach hebben mij hierbij geholpen. Alle punten waar ik tegen aanliep kon ik bespreken en door er over te praten gaf dit mij nieuwe inzichten waar ik mee aan de slag kon. Ik pak nu veel sneller de draad weer op als het even misgaat, waardoor ik de controle behoud. De voedingsapp is hier ook heel handig bij.
 
Mijn huidige situatie is niet meer te vergelijken met vroeger. Los van de kilo’s die ik ben afgevallen heb ik meer energie, ben actiever, zit beter in mijn vel en heb meer zelfvertrouwen. Dit hoor ik ook van de mensen in mijn omgeving. Ik draag nu andere kleding en vrienden vragen vaker aan me “ben je nu alweer afgevallen?” Als ik naar de toekomst kijk ben ik vastberaden om niet meer terug te gaan waar ik vandaan kwam. Ik durf met 95% zekerheid te zeggen dat dit ook niet meer gaat gebeuren. Ook omdat ik in de laatste 2 jaar privé veel tegenslagen heb gehad. Dit heeft er niet toe geleid dat ik teruggevallen ben in mijn oude leefpatroon en -gewoontes. Nu weet ik dat als ik een tegenslag krijg, ik op zoek ga naar een manier om me snel weer te herpakken.

Nicole Heijnen

Coach: Rick Geenen

“Nicole is een gestructureerd persoon die heel doelbewust is en duidelijk voor ogen heeft wat ze wil. Ondanks dat er ook nog tegenslagen zullen komen, ben ik er 100% van overtuigd dat Nicole dit proces op eigen kracht kan voortzetten.”

Werken aan jezelf begint vandaag!

Maak nu een afspraak voor een GRATIS intakegesprek.

Maak een afspraak

Fitnet succesverhalen