Fitnet

Voeding
Geen dieet maar flexibel eten

Bij Fitnet werken we niet met een dieet! De meeste mensen hebben bij het woord dieet meteen de associatie dat ze bepaalde producten of productgroepen niet meer mogen eten. Onze visie is dat je alles mag en kan eten, maar met de juiste balans. Flexibel eten. Aan de hand van onze wetenschappelijk onderbouwde voedingspiramide ga je, samen met je coach, uitzoeken wat voor jou werkt. Zo leer je flexibel omgaan met de situaties die je in het dagelijks leven ervaart.

 

Het plan

Aan de hand van de intake gaan wij een voedingsplan voor jou samenstellen. Elk plan is anders, dit heeft te maken met je doelstelling, leeftijd, geslacht en nog veel meer andere zaken. Onze coaches zijn gespecialiseerd in het samenstellen van zo’n plan, specifiek voor jou. Wij gebruiken onze handige voedingsapp als hulpmiddel om jou de juiste handvatten te kunnen geven.

 

Bewustwording

Stap één is bewustwording! Door elke dag een dagboekje bij te gaan houden in de voedingsapp, ga je inzicht krijgen in je eigen voedingspatroon. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel kilocalorieën je binnenkrijgt en hoe de verdeling tussen je koolhydraten, eiwitten en vetten is. Je krijgt direct feedback vanuit de voedingsapp en daarom veel inzicht in je eigen patroon. Natuurlijk leggen wij bij de intake alles heel simpel en duidelijk uit, zodat je precies weet wat je moet doen. 

 

Begeleiding bij voedingskeuzes

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat gezond is en wat ongezond is. Wij denken dat er geen standaard voedingsschema is dat voor iedereen werkt. Ieder persoon heeft een ander lichaam, andere behoeftes en andere voorkeuren. Samen met je coach ga je uitzoeken wat voor jou werkt. Je staat in nauw contact met je coach, want die kan over jouw schouder meekijken en bijsturen waar dat nodig is. Wekelijks bekijken we de progressie die je maakt aan de hand van gesprekken en verschillende metingen. We leren jou ook hoe je zelf je progressie kunt meten. Als je toch nog vragen hebt, kun je 24/7 terecht met al je vragen.

 

Voeding is (eet)gedrag

Voeding is meer dan alleen maar kijken naar welke voedingsmiddelen goed voor je zijn. Er zijn veel meer factoren die bepalen welke keuzes jij maakt in je voeding. Heb je bijvoorbeeld last van stress, werk jij in wisselende diensten of heb je een druk sociaal leven? Deze hebben in meer of mindere mate invloed op jouw eetgedrag. Zo zijn er nog veel meer gedragsfactoren die we samen met jou gaan bekijken. Want ieder individu heeft zijn eigen valkuilen en hindernissen.

Begin jij ook vandaag?

Plan nu jouw gratis intake in